Color Correcting / Korigovanje nepravilnosti korektorima u boji

12:36

Osnovni koncept ovog sve popularnijeg trenda u šminkanju jeste maskiranje jedne boje drugom. Suština je da svaka boja ima svoju suprotnu boju koja je neutrališe.

Korekcija nesavršenosti na licu različitim korektorima u boji nije nova stvar. Koristi se u šminkanju odavno, međutim, u poslednje vreme se o ovoj tehnici sve više priča i sve više brendova ovakvu vrstu proizvoda ima u svojoj ponudi.

Make Up For Ever 5 Camouflage Cream Palette
Koju boju izabrati?


Tamne podočnjake koje karakteriše plava i ljubičasta boja najlakše je neutralsati bojom breskve. 
Crvenilo kože, kao na primer rozacea, iritacije na koži ili akne najlakše je neutralisati zelenom bojom. 
Dok žutu, zelenu kožu (modrice na primer) neutrališe boja lavande.

Bitno je i koju nijansu izabrati. Ako je neko svetle puti trebalo bi izbegavajti tamno narandžaste i jako pigmentovane proizvode jer neće postići željeni efekat. I obrnuto, osobe tamnije puti trebalo bi da koriste tamnije nijanse proizvoda.
Kada se koriste?


Ono što je jako bitno jeste da se kolor korekcija može koristiti kod jače diskoloracije. Ukoliko imate blagu diskoloraciju nju će prekriti i običan korektor boje vaše kože ili puder. Dok kod jako tamnih podočnjaka, masnica i slično se preporučuje korišćenje kolor korekcije za postizanje bresprekornog tena.

NYX Color Correcting Concealer Pallet

Podočnjaci su regija gde se kolor korekcija najčešće i koristi. Na tržištu ćete najlakše naći proizvode upravo ovog tipa. Dok su korektori zelene ili boje lavande dosta teško nalaze.
Jako je bitno paziti kako se nanose. Ukoliko se pretera sa količinom ili se ne izblendaju dobro  može se postići kontraefekat. 

Max Factor Colour Corrector stikovi

Kako najbolje naneti korektore u boji?

Potrebno je nanositi ih u tankom sloju i precizno na željeno područije vodeći računa da su ivice dobro izblendane i da se stapaju sa kožom. Ukoliko stavite previše proizvoda on će izbijatii na površinu ispod pudera. Za sitne nepravilnosti kao što su akne najbolje je za nanošenje koristiti precizne male četkice, dok je za veća područja kao što su podočnjaci bolje koristiti prste, jer će prirodna toplota tela zagrejati proizvod i pomoći mu da se lakše i lepše stopi sa kožom.

MAC Studio Correct and Conceal Palette

Najboji način za nanošenje pudera u ovom slučaju jeste nekim sunđerom tapkajućim pokretima. Ukoliko puder preko nanosite kružnim pokretima četkicom samo ćete razmazati korektor koji ste pre toga naneli i završiće na delovima lica na kojima vam nije potreban.

Catrice Allround Concealer Palette

Vodite računa da se većina korektora za korekciju nanose pre redovnog korektora i pudera.


Da li vi koristite Color Correcting tehniku prilikom šminkanja? Koji su vam omiljeni proizvodi za to?


*sve fotografije preuzete sa zvaničnih sajtova brendova

You Might Also Like

3 comments

  1. Moj omiljeni proizvod je od Catrice Concealer Palette :) I odusevljena sam :) Fashion Lover

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je Make Up For Ever na listi želja. :))

      Delete
  2. Isprobala sam samo NYX, nije loš, super post :)

    https://beautyakworld.blogspot.ba/

    ReplyDelete

smile :)

smile :)

Search

Instagram